Close

Encara no ets usuari? Registra't ara i comença

lock and key

Identifica't al teu compte.

Account Login

Has oblidat la teva contrassenya?

Com treballem?

Com treballem a… Secundària o Ensenyament Secundari Obligatori (ESO)

Aquesta última etapa de l’ensenyament obligatori té una gran importància, tant per l’edat (plenitud de l’adolescència) com pel camí que representa cap al futur immediat.

Afavorirem que tinguin més autonomia personal, però amb el seguiment compartit des de casa i des de l’escola. La formació en valors (assemblea i tutoria personal), l’organització en forma de cotutories i l’atenció a la diversitat segueixen les mateixes pautes que en anteriors cicles. Però, específicament, volem destacar-ne els següents aspectes:

  • Totes les matèries instrumentals (Matemàtiques, Llengua catalana, Llengua castellana, Anglès, Ciències i Tecnologia) estan desdoblades de manera que permetin una atenció més individualitzada.
  • A fi d’atendre la diversitat en tota la seva dimensió, a banda del reforç, els alumnes es poden agrupar per a treball de l’ampliació de continguts.
  • La part pràctica i la manipulativa complementen sempre la part teòrica: treballs al laboratori i a l’aula de tecnologia, informàtica, música, biblioteca…
  • Donem molta importància a la consolidació de l’organització d’estudi, hàbits de treball, tècniques i mètodes, eines vàlides i necessàries per desenvolupar-se adequadament en estudis superiors. Es treballen les tècniques d’estudi a 1r d’ ESO.
  • Treballem aspectes de salut i prevenció (sexualitat, trastorns alimentaris, drogues, …).
  • Malgrat l’edat de l’alumnat, o precisament per aquest motiu, hi ha un control d’assistència i de puntualitat i un rigor en la feina portada al dia i realitzada correctament, tant pel que fa al seu contingut com a la presentació.
  • Els nois i noies de tercer de Secundària tenen una tarda lliure a la setmana per aprendre a organitzar el seu temps, i els nois i noies de quart d’ESO en tenen dues. La resta de l’alumnat assisteix a classe matí i tarda tots els dies de la setmana. (Els nois i noies de quart d’ESO comencen a les 8.00 del matí  tots els  dies de la  setmana; i els de tercer, tres dies per setmana; mentre que a primer i segon d’ESO comencen classes una dia a la setmana a les 8.00).