Close

Encara no ets usuari? Registra't ara i comença

lock and key

Identifica't al teu compte.

Account Login

Has oblidat la teva contrassenya?

Manifest de l’escola contra els fets de l’1 d’octubre

Manifest de l’escola contra els fets de l’1 d’octubre
 

Bon dia nens, nenes, nois i noies. Avui, ni a la vostra aula, ni a cap aula de l’escola podem fer les classes com si res hagués passat.

L’Escola condemna enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.

Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis electorals de Catalunya i per extreure el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.

L’escola expressa la seva solidaritat i afecte a totes les persones ferides, moltes d’elles en aquest mateix espai on ens trobem ara, i desitja que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que aquests fets mereixen una resposta contundent.

Constatem la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint per part del govern i els organismes de l’Estat.

Per tot això, fem una crida a tothom, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. La unitat és la millor defensa de la democràcia.

Fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat espanyol i d’Europa per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Sortim al carrer, donem una resposta pacífica, contundent i democràtica. No tolerem cap agressió. Comencem el dia agafant aire i recordem que són moltes persones les que han reclamat la Pau i han defugit la Violència.

 

Gandhi ens deia: La violència és la por als ideals dels altres.

La pau no es pot aconseguir mai per la força, deia Einstein.

 

Fem ara un moment de silenci pensant en tot allò que vam veure ahir i no volem veure mai més.

 

Moltes gràcies!