Close

Encara no ets usuari? Registra't ara i comença

lock and key

Identifica't al teu compte.

Account Login

Has oblidat la teva contrassenya?

Nou projecte Teaming curs 17-18

Nou projecte Teaming curs 17-18
 

El nou projecte del Teaming de l’escola Guinardó d’aquest curs 2017-2018 consisteix a col·laborar amb la Fundació Fior di Loto de l’Índia. Aquesta entitat fundada el  2003 neix com a resposta a la necessitat de pal.liar les desigualtats socials a l’Índia mitjançant l’aposta per l’educació de nenes, tot i essent molt respectuosos amb la tradició i cultura del país. Fior di Loto s’encarrega de gestionar les aportacions econòmiques que comporten l’educació i es mostra especialment sensible cap a les nenes, dones i vídues.

Les nenes que en formen part reben l’ajuda econòmica d’un sponsor que finançarà les despeses derivades de la seva educació com  l’uniforme, les sabates, el material,  la motxilla, l’escolarització i l’àpat dins de l’escola. Sovint algunes nenes es queden sense sponsor i és la Fundació qui pot  seguir assumint el cost econòmic de l’educació.  Quan la família té interès a formar part de la fundació se li demana un compromís respecte la filla. No la poden comprometre ni casar fins que no acabi l’escolarització. L’han de deixar estudiar fins que acabi la part obligatòria.

Per què la fundació treballa amb  nenes? Perquè les dones per tradició no poden triar la seva parella, des de ben petites ja tenen el destí pactat. La família d’ella paga una part important de diners o material per demostrar a la família d’ell que tenen poder adquisitiu, alguns passen la vida estalviant per a aquest moment.

En qualsevol cas, la dona a Índia està relegada a un segon pla. És un país extremadament masclista. Algunes dones treballen fora de casa: a la construcció, a la venta ambulant, al camp… D’altres no, la seva feina és dins de casa i consisteix en servir el seu marit, la seva nova família (que és la del seu marit) i tenir cura dels fills.

 

El cas de les dones vídues és realment delicat. Una família sense pare no pot anar gaire lluny. Hi ha casos on la dona vídua passa a ser propietat del germà del marit mort, és el cunyat qui se n’ha de fer càrrec d’ella i de la descendència. Situacions com aquesta, que malauradament es repeteixen sovint, creen històries de violència i maltractament.

 

Si encara no formeu part del Teaming,  no ho dubteu! Animem a mestres, pares, mares, avis, àvies, alumnes, monitors, coneguts i amics i altres persones vinculades a la nostra comunitat escolar a fer la vostra aportació d’1€ mensual i col·laborar. Només cal que seguiu les indicacions, accedint directament al següent enllaç:

 

https://www.teaming.net

Anar a: Uneix-te a un grup.

El nom del grup és  (cal escriure el nom del grup respectant les majúscules i les minúscules, tal com està escrit):

 

Escola Guinardó Solidaritat

Ompliu les vostres dades per a registrar-vos i  per a fer el pagament corresponent.

Així de fàcil!  Cada mes us descomptaran 1€, quantitat imperceptible a la butxaca de cadascú.

SI CREIEU QUE EL TEAMING ÉS UNA BONA IDEA I UN BON MODEL A SEGUIR PER AL NOSTRE ALUMNAT, UNIU-VOS AL TEAMING. Com més serem, més lluny podrem arribar!

 

Equip de mestres del Departament de Solidaritat de l’escola Guinardó