Close

Encara no ets usuari? Registra't ara i comença

lock and key

Identifica't al teu compte.

Account Login

Has oblidat la teva contrassenya?

Com treballem?

Com treballem a… Secundària o Ensenyament Secundari Obligatori (ESO)

 

Aquesta última etapa de l’ensenyament obligatori té una gran importància, tant per l’edat (plenitud de l’adolescència) com pel camí que representa cap al futur immediat.

  • Afavorirem que tinguin més autonomia personal, però amb el seguiment compartit des de casa i des de l’escola. La formació en valors (assemblea i tutoria personal), l’organització en forma de cotutories i l’atenció a la diversitat segueixen les mateixes pautes que en anteriors cicles. Però, específicament, volem destacar-ne els següents aspectes:
  • Totes les matèries instrumentals (Matemàtiques, Llengua catalana, Llengua castellana, Anglès, Natura i Tecnologia) estan desdoblades de manera que permetin una atenció més individualitzada.
  • A fi d’atendre la diversitat en tota la seva dimensió, a banda del reforç, els alumnes es poden agrupar per a treball de l’ampliació de continguts. Enguany, a secundària es fan ampliacions a 1r d’ESO de Matemàtiques i Llengua catalana, a 2n d’ESO a Llengua anglesa, a 3r d’ESO a Llengua castellana i a la Tutoria; a 4t d’ESO de Llengua anglesa i Humanitats.
  • La part pràctica i la manipulativa complementen sempre la part teòrica: treballs al laboratori i a l’aula de tecnologia, informàtica, música, biblioteca, …
  • Donem molta importància a la consolidació de l’organització d’estudi, hàbits de treball, tècniques i mètodes, eines vàlides i necessàries per desenvolupar-se adequadament en estudis superiors. Es treballen les tècniques d’estudi a 1r i 2n d’ ESO.
  • Treballem aspectes de salut i prevenció (sexualitat, trastorns alimentaris, drogues, …).
  • Malgrat l’edat de l’alumnat, o precisament per aquest motiu, hi ha un control d’assistència i de puntualitat i un rigor en la feina portada al dia i realitzada correctament, tant pel que fa al seu contingut com a la presentació.
  • Els nois i noies de tercer de Secundària tenen una tarda lliure a la setmana per aprendre a organitzar el seu temps, i els nois i noies de quart d’ESO en tenen dues. La resta de l’alumnat assisteix a classe matí i tarda tots els dies de la setmana. (Els nois i noies de quart d’ESO comencen a les 7.45 del matí  tots els  dies de la  setmana; i els de tercer, quatre dies per setmana; mentre que a primer i segon d’ESO comencen classes una dia a la setmana a les 7.45).